15 apr 2021  /  NyhedsRedaktør

Elever fra Færøerne vinder Next Level 2021

Bæredygtige cremer som udnytter egenskaberne i lokale ingredienser fra Færøerne. Den ide var så god og gennemført, at to elever fra Eysturskúlin, Nám X på Færøerne torsdag den 15. april løb med 1. pladsen til Next Level - Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for grundskoleelever.

I både Danmark, Grønland og Færøerne har elever i månedsvis været i gang med at udtænke innovative ideer, og finde ud af hvordan man helt konkret gør ideerne til virkelighed. Alle eleverne har arbejdet med innovation og entreprenørskab i skolen og været med i forløbet Next Level, som er for elever i 7.-10. klasse.

 

Torsdag den 15. april præsenterede de 16 bedste hold deres ideer ved Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, som Fonden for Entreprenørskab står bag. Mesterskabet blev holdt online med Camilla Ottesen som vært, og krydret med inspiration til at være ung iværksætter af Casper Blom og musikalsk forkælelse af Patrick Dorgan.

 

Alle deltagerne havde forberedt sig grundigt og havde knivskarpe pitches parat, så dommerne var på hårdt arbejde, da de skulle vælge mellem de mange nytænkende og innovative ideer.

 

Vinderne blev gruppen DUEL fra Eysturskúlin, Nám X på Færøerne. De to piger bag DUEL har udviklet tre bæredygtige cremer baseret på tang, lakseolie og agurk. I marts vandt de det Færøske mesterskab, og de har allerede produceret cremerne og skal nu til at overveje, om de skal sætte en reel produktion i gang.

 

”Vi er overraskede og vi havde slet ikke forventet at vinde. Vi synes, det har være rigtig spændende at arbejde med vores egen ide, og vi har lært rigtig meget,” lød det fra de to glade vindere, som vandt 10.000 kroner til klassekassen.

 

Stor innovation viste sig i mange forskellige ideer

Alle deltagerne har arbejdet med temaet ”Det hjertesunde liv”, men på vidt forskellige og innovative måder. Andenpladsen stod Sonority fra Skt. Hans Skole for med ideen om en støjreducerende skillevæg specialudviklet til klasselokaler, og tredjepladsen gik til gruppen Forén fra Vesterdal Efterskole for deres ide til en app, der skal gøre det lettere for unge at finde idrætsmuligheder i deres nærområde og på den måde inspirere flere til at motionere.

 

Vinderne blev:

  1.        plads: DUEL fra Eysturskúlin, Nám X,Færøerne
  2.        plads: Sonority fra Skt. Hans Skole i Odense
  3.        plads: Forén fra Vesterdal Efterskole i Nr. Aaby

Vinder af fotokonkurrencen: Maya og Lea fra Grønland

Priserne blev overrakt virtuelt af Christina Fleuron fra Hempel Fonden, som støtter DM i Entreprenørskab.

 

DUEL da de vandt det Færøske mesterskab.

 

Sonority fra Skt. Hans Skole

 

 

Forén fra Vesterdal Efterskole