05 jul 2018  /  NyhedsRedaktør

Der er åbent for indstilling af Danmarks entreprenørielle skole – i år kåres en ungdomsuddannelse

Nu kan du indstille din uddannelsesinstitution til den europæiske pris, The Entrepreneurial School of the Year – Årets Entreprenørielle Skole. Prisen går til en institution, der har et særligt fokus på entreprenørskab i undervisningen. I år kan alle gymnasier og erhvervsuddannelsesinstitutioner indstilles til prisen, som overrækkes i Wien i starten af november.

Frem til den 27. august er det muligt at indstille sin uddannelsesinstitution til prisen, Årets Entreprenørielle Skole, eller som prisen hedder internationalt: The Entrepreneurial School of the Year.

 

Uddeling af prisen har til formål at anerkende og hylde entreprenante initiativer, der finder sted rundt om på landets skoler.

 

- Vi ved at mange ungdomsuddannelsesinstitutioner gennemfører og udvikler initiativer, der har til formål at få entreprenørskab ind i undervisningen – både i form af innovation og iværksætteri. Det arbejde vil vi gerne have frem i lyset og anerkende, lyder det fra Anders Rasmussen, teamleder i Fonden for Entreprenørskab.

Europæisk anerkendelse

Prisen kaldes officielt en TES-Award, og er en europæisk pris, der på fjerde år tildeles én skole pr. deltagende land. Bag prisuddelingen står den internationale organisationen, JA Europe.

 

Det er Fonden for Entreprenørskab, der på vegne af JA Europe, nominerer en dansk skole. Prisen går skiftevis til en af landets grundskoleinstitutioner og ungdomsuddannelsesinstitutioner.

 

I år går prisen til en af landets ungdomsuddannelsesinstitutioner. Det vil sige at alle gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser kan indstille deres institution til prisen.

 

Med titlen Årets Entreprenørielle Skole følger også en TES-Award og en tur til Wien, hvor årets awardshow finder sted den 7.- 8. november 2018. Udgifter til transport, deltagergebyr, overnatning samt forplejning dækkes for én person. Ønsker den nominerede skole at sende flere repræsentanter afsted, afholdes udgifterne til dette af den pågældende skole.  

Primære kriterier

For at komme i betragtning til Årets Entreprenørielle Skole 2018 skal følgende primære kriterier opfyldes:

 

  • At uddannelsesinstitutionen har en vision og plan for entreprenørskabsundervisning
  • At visionen og planen er gjort tydelig for skolens ansatte og elever
  • At uddannelsesinstitutionens entreprenørskabsundervisning er tilgængelig for hovedparten af institutionens elever     
  • At der er allokeret specifikke ressourcer til entreprenørskabsundervisning – både økonomiske og andre
  • At uddannelsesinstitutionen aktivt støtter underviseres løbende professionelle udvikling og uddannelse inden for entreprenørskabsundervisning
  • At uddannelsesinstitutionen inddrager lokalsamfundet og lokale virksomheder i entreprenørskabsaktiviteterne

 

Fonden for Entreprenørskab indsamler og bedømmer indkomne indstillinger, og vurderer, hvilken skole, der skal tildeles titlen: Årets Entreprenørielle Skole.

 

Ønsker du at indstille din ungdomsuddannelsesinstitution, skal du senest den 27. august kl. 12.00 udfylde den elektroniske blanket via dette LINK. 

 

Bemærk, at indstillingen skal skrives på engelsk.

 

FAKTA

Fonden for Entreprenørskab er medlem af JA Europe, som er en non-profit organisation, der har til formål at fremme unges kompetencer inden for selvstændighed, innovation og iværksætteri.

 

Det er fjerde år i træk, at Fonden for Entreprenørskab nominerer en dansk skole til den europæiske pris.

 

Tidligere vindere er Engbjergskolen (2015), Lyngby Gymnasium (2016) og Sct. Hans Skole (2017).