24 sep 2015  /  NyhedsRedaktør

Daybuilder blev topinvestering til Student Startup Investor Ball

Den amerikanske ambassadør lagde hus til, da 16 lovende startups og en imponerede skare af risikovillige investorer mødtes til Student Startup Investor Ball torsdag den 24. september. Efter pitch, feedback fra erfarne iværksættere og intensiv speed-matchmaking mellem startups og investorer blev dagens topinvestering kåret.

Student Startup Investor Ball tiltrak over 170 gæster, som var en kombination af venture capital, business angels samt udvalgte politikere og erhvervsfolk. Student Startup Investor Ball blev afholdt i den amerikanske ambassadørs bolig, Rydhave.

 

Jeg synes, vi skal gøre alt, hvad vi kan for at opmuntre og promovere den passion, vi så iværksætterne på scenen havde i dag. Jeg så alle præsentere deres idéer, og det var fantastisk,” sagde Rufus Gifford, den amerikanske ambassadør, som også havde et godt råd til de unge iværksættere:

 

Uanset om den idé, I har nu, virker eller ej, så bliv ved med at følge jeres hjerter, se fremad og arbejd hårdt, så vil det lykkedes for jer,” sagde ambassadøren.

 

Verdens bedste job

Der var også inspirerende ord fra Tommy Ahlers, succesfuld iværksætter og investor, som opfordrede de unge iværksættere til at blive ved med at være ambitiøse og tænke stort.

 

Det er det bedste job man kan have. Punktum. Der er ikke noget, jeg hellere vil være end iværksætter. For som iværksætter får man ægte indflydelse og man får tilfredsheden af at bygge noget op selv sammen med ens team,” sagde Tommy Ahlers.

 

De 16 startups skulle alle pitche deres idé på den store scene foran alle gæsterne, og hver startups havde kun 2 minutter til at pitche før dagens ordstyrer, Jan Rosenbom fra Keystones, gav ordet videre til panelet. I panelet sad fire erfarne iværksættere/investorer, nemlig Jesper Buch, Christian Stadil, Ulla Brockenhuus-Schack og Moonis Kamil, som gav konkret feedback til hver startup.

 

Herefter fik alle gæsterne papirpenge udformet som dollarsedler, hvor billedet i midten var den amerikanske ambassadørs hund Argos. De mange Argos-dollars skulle investorerne bruge til at markere hvilke startups, de syntes, var den bedste investering.

 

Topinvestering blev Daybuilder

Mange af de unge iværksættere imponerede investorerne og dollarsedlerne hobede sig op ved flere af iværksætternes borde, men teamet Daybuilder endte med at blive dagens topinvestering. Daybuilder er en webplatform, der via sensorer og patienternes egne fortællinger skal forbygge genindlæggelser af psykiatriske patienter til gavn for både patienten og samfundet.

 

Det har været en stor oplevelse at være med. Vi har fået meget god feedback, og så fik vi nogle rigtig gode kontakter i dag – faktisk flere end vi næsten havde tid til at tale med. Det var, hvad vi håbede på, og nu går vi i gang med at planlægge møder med alle de interesserede investorer,” sagde Lasse Benn Nørregaard og Petar Zaykov, der sammen med Philip Kaare Løventoft står bag Daybuilder.

 

Baggrund

De 16 startups er skabt af studerende på videregående uddannelser og nyligt dimitterede, og arrangementet skulle ville vise potentialet i nogle af Danmarks mest imponerende opstartsvirksomheder startet af studerende.

 

Student Startup Investor Ball blev afholdt i et samarbejde mellem Fonden for Entreprenørskab, Den Amerikanske Ambassade og Finansrådet. Desuden med støtte fra Nordea, Dana, Keystones, Warpigs, Beringer og CA Wines.