16 nov 2015  /  NyhedsRedaktør

Danske iværksættere bag COOL4SEA vinder europæisk pris

Fire unge iværksættere udviklede i foråret 2014 idéen til COOL4SEA, som siden har vundet flere priser. Nu har de også vundet AmCham EU Youth Entrepreneurship Award.

Billedet er fra Danmarksmesterskabet i maj 2014, hvor COOL4SEA vandt

 

I 2014 deltog de fire unge mænd, der står bag COOL4SEA, i entreprenørskabsprogrammet Start Up Programme. Her udviklede de idéen til COOL4SEA og den idé var så god, at de vandt både Danmarksmesterskabet og Europamesterskabet i Entreprenørskab. Siden har COOL4SEA arbejdet dedikeret med deres virksomhed, og de har de tiltrukket flere millioner i kapitalindskud i virksomheden.

 

COOL4SEA udvikler energibesparende løsninger til den maritime sektor. De unge iværksættere har udviklet en metode, der kan udnytte ubrugt energi fra kølingsvandet fra skibets motorer, og det er en god forretning – både for skibets ejere og for miljøet.

 

Ny pris med vigtig mentorordning

COOL4SEA har netop vundet en ny pris - AmCham EU Youth Entrepreneurship Award. Prisen bliver officielt uddelt tirsdag den 17. november i Bruxelles, hvor COOL4SEA også skal holde oplæg. Juryen bag AmCham-prisen var imponerede over COOL4SEA’s innovative løsning, og samtidig hvordan de brugte deres faglighed fra studiet til at udvikle løsningen.

 

COOL4SEA imponerede juryen med deres teknologi men også ved at vise deres dybdegående viden om teknikken bagved løsningen. Som maskinmestre har holdet bag COOL4SEA brugt deres viden til at udvikle en løsning, der imødegår branchens økonomiske udfordringer, men som også reducerer den maritimes sektor aftryk på miljøet. Vi er virkelig glade for at kunne give dem prisen og samtidig tilbyde dem at få nogle af vores europæiske direktører som mentorer. Vi glæder os til at se, hvad fremtiden bringer for COOL4SEA,” siger Susan Danger, Managing Director, AmCham EU.

 

Tirsdag den 17. november skal COOL4SEA til Bruxelles for at modtage prisen og her skal Nicolai Schjerning Lundsgaard også deltage i en paneldebat med bl.a. et medlem af Europaparlamentet.  

 

At vinde AmCham EU Youth Entrepreneurship Award, i samarbejde med JA Europe, er en stor bekræftelse for os i COOL4SEA. Vi har som ingeniører arbejdet med det maritime område i flere år, og det blev hurtigt åbenlyst for os, at der var et behov for bæredygtig kølingsteknologi på skibe. Vi er glade for at juryen var enig! Vi ser især frem til at få flere af AmCham EU’s direktører som vores mentorer. Deres hjælp og vejledning vil være uvurderlig på dette tidlige stadie i vores virksomhed,” siger Nicolai Schjerning Lundsgaard fra COOL4SEA.

 

De fire iværksættere bag COOL4SEA har læst på SIMAC i Svendborg og det var her de udviklede idéen til deres virksomhed. Virksomheden COOL4SEA holder i dag til Svendborg.

 

Bag konkurrencen står JA Europa (www.jaeurope.org) og AmCham EU (www.amchameu.eu)