Danske studerende vinder EM i Entreprenørskab og Hyundai særpris

Konkurrencen var hård til European Enterprise Challenge, som er EM i Entreprenørskab for studerende. Men danske Cool4Sea fra SIMAC imponerede dommerne og løb med Europamesterskabet, Hyundais særpris, 15.000 Euro og et mentorforløb. Ved mesterskabet deltog også gruppen Boxycare fra Erhvervsakademi Aarhus, der fik en flot 2. plads.

Studerende med iværksætteridéer fra hele Europa var samlet i Amsterdam fra den 2. til den 4. juli for at dyste om titlen som Europamestre i Entreprenørskab. 

 

Danmark var repræsenteret med to hold studerende til EM - fra SIMAC i Svendborg deltog gruppen Cool4Sea og fra Erhvervsakademi Aarhus deltog gruppen Boxycare.

 

De studerende fra gruppen Cool4Sea vandt i maj DM i Entreprenørskab med deres opfindelse, som er et anlæg, der kan udnytte overskudsvarmen i skibe til køling. Den opfindelse har nu også sikret dem titlen som Europamester i Entreprenørskab samt Hyundais særpris. De innovative unge har også allerede taget patent på opfindelsen.

 

Prisen er et stor skulderklap for os, og prisen kan hjælpe os videre. Vi glæder os til samarbejdet med Hyundai," siger Dennis Krogsgaard Andersen fra Cool4Sea.

 

Danske hold var suveræne

Det andet danske hold, Boxycare, deltog med deres opfindelse, som er et system til aspiration af sondemad, som effektiviserer arbejdsgange og samtidig forhindrer spredningen af vira. Boxycare vandt en fornem 2. plads, og dermed markerede de danske hold sig som de to bedste i Europa.

 

Det betyder meget for os at vinde den her pris, og vi ser frem til at arbejde videre med vores forretningside, når vi kommer tilbage til Århus," siger Mads fra Boxycare. 

 

Unge med ambitioner

De unge er alle studerende på henholdsvis SIMAC i Svendborg og Erhvervsakademi Aarhus og de deltog i maj i Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, som blev holdt i Børssalen ved Dansk Erhverv. Her kvalificerede de sig til EM.

 

Det er utroligt hvor langt de her drenge har rykket sig og rykker sig hele tiden, hvordan de vokser med opgaven og samtidig bevare overblikket”, siger Thomas Holm Knagaard fra SIMAC.

 

Med titlen som Europamestre og Hyundai-prisen følger 15.000 Euro, og de fem unge bag Cool4Sea arbejder ihærdigt på at få deres idé ført ud i livet og udviklet til en levedygtig virksomhed. Cool4Sea har i juni også fået et mikrolegat fra Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise.

 

Mikrolegaterne er en opstartshjælp til studerende med gode idéer, som netop skal gå til opstart af egen virksomhed. Se mere her.

 

Baggrund

European Enterprise Challenge er arrangeret af JA-YE Europe og er en konkurrence for studerende på videregående uddannelser fra hele Europa. Læs mere om konkurrencen og se de andre deltagende lande her