Imponerende indsats: Elever fra Learnmark Horsens vinder EM i Entreprenørskab

Konkurrencen var hård til Company of the Year Competition, som er Europamesterskabet i Entreprenørskab for elever fra ungdomsuddannelserne. Men danske SubReader imponerede dommerne og løb med 1. pladsen.

 

Elever med innovative iværksætterideer fra hele Europa var samlet i Lucerne, Schweiz, fra den 25. til den 28. juli. Danmark var repræsenteret af teamet SubReader fra Learnmark Horsens, som i april vandt DM i Entreprenørskab og dermed en adgangsbillet til Europamesterskabet. I tre dage har de konkurreret mod over 200 andre unge fra 36 lande, men SubReader slog alle konkurrenterne og tog sejren hjem.


Atmosfæren og stemningen har været helt i top og alle hold har bakket op om hinanden og været oprigtigt interesseret i hinanden”, siger Anders Bredgaard Thuesen fra SubReader. 


William Nyby Pedersen, Alexander Gram Jensen, Kristoffer Strube Græm fra Learnmark Horsens og Anders Bredgaard Thuesen fra Rybners Gymnasium i Esbjerg står bag SubReader, som er en app, der læser undertekster på film og tv højt for ordblinde. På den måde styrker man også ordblinde børn og unge i sociale sammenhænge, og samtidig bliver deres læsevner forbedret. 


Det er en kæmpe bekræftelse for os, at vi vinder her i dag, jeg er stadig helt uden ord”, siger Kristoffer Strube Græm fra SubReader. 


"Det er helt ubeskriveligt, men vi havde slet ikke regnet med det. Alle hold var virkelig gode og vi kan stadig ikke helt forstå det", siger Alexander Gram Jensen fra SubReader.


De innovative unge fik også rosende ord med på vejen fra dommerne: "De er på banen med et innovativt og teknisk svært produkt. De har de her 3 dage vist hvor godt de arbejder sammen og præsterer et højt niveau igen og igen” lød det fra dommerne. 

 

Herudover vandt Alexander Gram Jensen også en JA Alumni Leadership Award med udtalelsen fra dommerpanelet "Alexander is a true entrepreneur."

 Baggrund

Company of the Year Competition er arrangeret af JA Europe og er en konkurrence for elever på ungdomsuddannelser fra hele Europa. Eleverne vurderes bl.a. på samarbejde, deres evne til at løse problemer, styrken af deres forretningsplan, produktudvikling og økonomi. Et panel af 10 dommere vurderer alle deltagerne og finder vinderen. Fonden for Entreprenørskab står bag DM i Entreprenørskab og er dansk partner i JA Europe. Læs mere om konkurrencen og se de andre deltagende lande her