16 nov 2017  /  redaktøren

7000 unge kæmpede om den bedste idé til Danish Entrepreneurship Award 2017

Tusindvis af unge iværksætterspirer fra 6. klasse og op til universitetsniveau var torsdag d. 16 november samlet til Danish Entrepreneurship Award 2017. Her skulle de fremlægge deres idéer foran erfarne erhvervsfolk, så der var derfor masser af erfaring at hente for deltagerne til Danmarks største idéfest, hvor værdier som mod, kreativitet og innovation endnu en gang stod på menuen.

Masser af idérige, engagerede og forventningsfulde unge var torsdag mødt op i Messe C i Fredericia, hvor Danish Entrepreneurship Award 2017 fandt sted. Her kunne de udveksle idéer, få sparring og teste sig selv af som iværksættere på en dag, der satte fuldt fokus på entreprenørskab i Danmark.

 

Alle deltagerne havde inden awarden arbejdet med at udvikle deres idé til dagen, hvor den langt om længe skulle stå sin prøve i det sprudlende iværksættermiljø. Der var derfor en vrimmel af forventningsfulde unge i messehallen, som allesammen var klar til at give den fuld gas og imponere dommerne med deres idé. 

 

I år har vi set mange spændende, kreative og ikke mindst meget brugbare idéer. Det er virkelig medrivende, hvordan deltagerne har lagt så mange kræfter i deres arbejde, og vi er glade for, at vi igen i år har givet dem meget sparring retur, så de kan gå hjem med masser af erfaring og ny viden,” siger Camilla Ryge Leth, projektleder for Danish Entrepreneurship Award.

 

Medicin-sut og hurtig diagnosticering af slangebid

Der var mange kreative, brugbare og originale idéer til Danish Entrepreneurship Award 2017. Blandt vinderidéerne var både medicindosering til børn gennem sutter, handicapvenlige smart home-løsninger og en ny måde at opsamle affald i havet på.

 

Se alle vinderne her:

Edison

 1. plads: Aqua, Susåskolen, afd. Holsted, 7.B (Næstved)
 2. plads: Reduce Water Waste, Bagterpskolen, 7.A (Hjørring)
 3. plads: Aqua Planning, Vestergårdsskolen, 6.A (Aarhus)

 

Mikrolegat

 • VenomAid, KU og DTU
 • Enable, DTU
 • Coagmento, Københavns Universitet

 

DesignTalent: COMPOSTECH, Designskolen Kolding

 

Da Vinci

 1. plads: MediDummy, HTX Skjern
 2. plads: MR2, Viden Djurs, HTX Grenaa
 3. plads: Nearby, Learnmark Horsens

 

Idekonkurrencen

 • For videregående uddannelser: Faget fanger, UCL (læreruddannelsen)
 • For ungdomsuddannelser: OMP! (oh my period), Viborg Handelsgymnasium
 • For grundskoler: Den Nøgne Sandhed, Vesterdal Efterskole

 

Plakatkonkurrencen: Clara Maj Pinholt fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

 

En lærerig dag for alle 

Det er syvende gang, at Danish Entrepreneurship Award samler unge fra hele landet til en dag med innovative ideer. Mere end 2.000 unge deltog igen i år i den største konkurrence, Idékonkurrencen. De yngste deltagere fra 6.-7. klasse kæmpede om den bedste opfindelse i Projekt Edison, mens Da Vinci-konkurrencen var for ungdomsuddannelserne. Derudover blev årets DesignTalent kåret, og Fonden for Entreprenørskab delte også tre mikrolegater á 25.000 kr. ud til studerende, som havde særligt gode idéer.

 

Udover at deltage i konkurrencerne kunne de unge også få professionel sparring fra erfarne erhvervsfolk og høre foredrag med erfarne iværksættere som fx Tommy Ahlers og Ilse Jacobsen, der begge er kendt fra DR1-programmet Løvens Hule. 

 

Danish Entrepreneurship Award 2017 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Trekantområdet Danmark, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.