15 nov 2018  /  NyhedsRedaktør

6700 unge kæmpede om den bedste idé til Danish Entrepreneurship Award 2018

Tusindvis af unge iværksætterspirer fra 6. klasse og op til universitetsniveau var torsdag den 15. november samlet til Danish Entrepreneurship Award 2018. Her skulle de fremlægge deres idéer foran erfarne erhvervsfolk, så der var derfor masser af erfaring at hente for deltagerne til Danmarks største idéfest, hvor værdier som mod, kreativitet og innovation endnu en gang stod på menuen.

Masser af idérige, engagerede og forventningsfulde unge var torsdag mødt op i Messe C i Fredericia, hvor Danish Entrepreneurship Award 2018 fandt sted. Her kunne de udveksle idéer, få sparring og teste sig selv af som iværksættere på en dag, der satte fuldt fokus på entreprenørskab i Danmark.

 

Alle deltagerne havde inden awarden arbejdet med at udvikle deres idé til dagen, hvor den langt om længe skulle stå sin prøve i det sprudlende iværksættermiljø. Der var derfor en vrimmel af forventningsfulde unge i messehallen, som allesammen var klar til at give den fuld gas og imponere dommerne med deres idé.

 

I år har vi set mange spændende, kreative og ikke mindst meget brugbare idéer. Det er virkelig medrivende, hvordan deltagerne har lagt så mange kræfter i deres arbejde, og vi er glade for, at vi igen i år har givet dem meget sparring retur, så de kan gå hjem med masser af erfaring og ny viden,” siger Camilla Ryge Leth, projektleder for Danish Entrepreneurship Award.

 

 Insektfars, en drikkedunk med tracking og en sansepude 

Der var mange kreative, brugbare og originale idéer til Danish Entrepreneurship Award 2018. Blandt vinderidéerne var insektfars, der kan erstatte oksekød, en drikkedunk med chip, så personalet på et plejehjem kan følge med i de ældres væskeindtag og en sansepude til hospicepatienter, det var nogle af de mange flotte idéer, der blev præmieret ved Danish Entrepreneurship Award 2018.

 

 Se alle vinderne her:


Projekt Edison

 1. plads: Deo Patriae Amicis, Skibet Skole, 6.A (Vejle)
 2. plads: Insektfars, Allerslev Skole 6.B (Lejre)
 3. plads: A Chance To Sail Greener, Fynslundskolen, 6.E (Jordrup)

 

Mikrolegat

 • Tres Actio, DTU
 • Foodture, DTU
 • UniHelpr, Aarhus Universitet

 

DesignTalent

 • Pallium, Campus Herning, Via Design, TEKO

 

Videopitchkonkurrence

 • The Lonely Sock

 

Da Vinci

 1. plads: Starcke & CO, UC Holstebro, HTX
 2. plads: FurTech, Gymnasiet HTX, Skjern
 3. plads: GPS Lock, Hansenberg, Kolding

Idékonkurrencen for videregående uddannelser: Group 1 Sante, Professionshøjskolen Absalon

Idékonkurrencen for ungdomsuddannelser: Illionair, Herningsholm Erhvervsgymnasium

Idékonkurrencen for grundskoler: UU Hjælperen, Vesterdal Efterskole, Nørre Aaby

 

En lærerig dag for alle 
Det er ottende gang, at Danish Entrepreneurship Award samler unge fra hele landet til en dag med innovative ideer. Mere end 2.000 unge deltog igen i år i den største konkurrence, Idékonkurrencen. De yngste deltagere fra 6.-7. klasse kæmpede om den bedste opfindelse i Projekt Edison, mens Da Vinci-konkurrencen var for ungdomsuddannelserne. Derudover blev årets DesignTalent kåret, og Fonden for Entreprenørskab delte også tre mikrolegater á 25.000 kr. ud til studerende, som havde særligt gode idéer og der blev uddelt en pris i den nye konkurrence på awarden i år: Videopitch. 


Udover at deltage i konkurrencerne kunne de unge også få professionel sparring fra erfarne erhvervsfolk og høre foredrag med erfarne iværksættere som f.eks. Louise Ertman, der er stifter af LETZ SUSHI og Alberte Simonsen og Simone Gustafson fra Unify Underwear.

 

Danish Entrepreneurship Award 2018 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Fredericia Kommune, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.