06 feb 2018  /  NyhedsRedaktør

550 elever med iværksætterdrømme indtager Odense

Hvem har den mest innovative og gennemarbejdede idé, og hvem er bedst til at pitche den til dommerne? 551 elever fra ungdomsuddannelser i hele landet samles torsdag den 8. februar i Odense. Her skal de dyste til National Entreprenørskabsmesse, hvor 1. pladsen vinder en tur til Kina.

Eleverne har forberedt sig længe, og de har alle kvalificeret sig via regionale finaler, så det bliver et skarpt felt af unge iværksætterspirer, der mødes i Odense til National Entreprenørskabsmesse.

 

Gennem flere måneder har eleverne i teams arbejdet på at udvikle en iværksætteride og et forretningskoncept for ideen. På messen skal hvert team præsentere deres ide, produkt eller service for dommere fra erhvervslivet, som giver eleverne feedback på ideen og bedømmer elevvirksomhederne på bl.a. ideens potentiale, produktudvikling, markedsføring og økonomi. Så en god idé er ikke nok til at vinde, eleverne skal også vise at de forstår hvordan man omsætter ideen til en virksomhed. Der kommer 142 hold i alt til National Entreprenørskabsmesse.

 

Vinderne skal til Kina med deres idé

De idérige unge skal dyste i dagens to konkurrencer: Bizz Mart og Expo. Vinderne af begge konkurrencer bliver præmieret på dagen, men vinderne af den største konkurrence Bizz Marts, vinder også en rejse til Kina, hvor de skal deltage som udstillingshold ved JA Asia Pacific Company of the Year Award, som er det asiatiske mesterskab. Her får de unge rig mulighed for at fremvise deres idé og mødes med unge iværksættere og erhvervsfolk fra Asien.

 

National Entreprenørskabsmesse bliver holdt i Rosengårdcenteret i Odense, så de mange håbefulde unge iværksætterspirer kommer til at mødes både dommere fra erhvervslivet og almindelig handlende.

 

Odense-rådmand Jane Jegind åbner den Nationale Entreprenørskabsmesse kl. 10, og Borgmester i Odense, Peter Rahbæk Juel, vil være med til at overrække præmierne til vinderne. Præmierne til de unge iværksættere er sponsoreret af Odense Kommune.

 

Den Nationale Entreprenørskabsmesse er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab og en del af entreprenørskabsforløbet Company Programme. Selv om den Nationale Entreprenørskabsmesse for de fleste elever er en del af et undervisningsforløb, har konkurrencen også flere gange været katalysator for opstart af reelle virksomheder.