04 maj 2016  /  NyhedsRedaktør

3 aarhusianske mekanikerlærlinge vinder Skills for the Future

Rasmus Werborg Birkholm, Victor Seliger Gregersen og Christian Sambleben Bjerregaard fra Aarhus Tech har udviklet AlterAir, der et aerodynamisk gasspjæld til biler. Det har nu givet dem førstepladsen i konkurrencen Skills for the Future og en plads i den europæiske finale.

Skills for the Future er et privat-offentligt samarbejde, hvor erhvervsliv og uddannelse arbejder sammen og inspirerer autobranchens unge til at arbejde innovativt og være med til at skabe fremtidens løsninger. Alle eleverne i Skills for the Future-konkurrencen har haft besøg af Hyundai Danmark og har derefter arbejdet videre med at udvikle deres bud på innovative tiltag målrettet autobranchen.

 

For Rasmus Werborg Birkholm, Victor Seliger Gregersen og Christian Sambleben Bjerregaard fra Aarhus Tech bragte dette arbejde dem til tops i finalen, der fandt sted ved Hyundai Bilimport i Kolding mandag den 2. maj. De tre unge mekanikerlærlinge kalder sig AlterAir, og deres opfindelse er et aerodynamisk gasspjæld til biler, der ved at fjerne turbulensen giver bedre brændstoføkonomi, mere moment og mindre forurening.

 

Imponerede dommere og europæisk finale

Inden finalen havde dommerne fra Hyundai Bilimport i Danmark gennemgået rapporter og videoer fra deltagerne, og til selve finalen skulle holdene præsentere deres ideer og svare på spørgsmål fra dommerne. Her skilte AlterAir sig ud ved at have en rigtig god ide, der vil kunne skabe en vigtig energibesparelse. Ideen har potentiale, og holdet formåede til finalen at præsentere ideen godt både mundtligt og skriftligt med en præcis visualisering med billeder og skitser. 

 

Nu skal AlterAir i gang med at øve deres præsentation på engelsk, for den 1.-3. juni skal de repræsentere Danmark til den europæiske finale ”Hyundai Skills for the Future Award” i Madrid. Siden 2012 har mere en 10.000 elever fra erhvervsuddannelser i hele Europa deltaget i Skills for the Future. I år er de anden gang danske elever har muligheden.

 

Om Skills for the Future:

Skills for the Future er et undervisningsprogram udviklet af JA Europe sammen med Hyundai Motor Europe, som skal give elever på erhvervsuddannelser en større viden og forståelse for de færdigheder, det kræver at kunne få succes på arbejdsmarkedet. Ved at kombinere Hyundais ekspertviden om bilindustrien med JA Europes viden om entreprenørskabsundervisning, er det formålet at inspirere unge under uddannelse til at være entreprenørielle og foretagsomme samt at vise dem, hvor vigtig deres uddannelse er for deres fremtidige karrierevalg.

 

I Danmark er det Fonden for Entreprenørskab og Hyundai Bil Import, der står bag Skills for the Future.