10 okt 2018  /  NyhedsRedaktør

20 elever skal med direktøren på arbejde

Hvert år sender Fonden for Entreprenørskab en udvalgt gruppe elever ud på det pulserende arbejdsmarked, når de deltager i Leder for en dag. Til Leder for en dag matches ambitiøse elever med virksomheder, som kommer med direktøren på arbejde en hel dag.

De er nøje udvalgt, de 20 elever fra handelsskolen, gymnasiet og erhvervsskolerne, når de den 11. oktober deltager i Leder for en dag. Formålet med Leder for en dag er at bygge bro mellem fremtidens potentielle ledere og erhvervslivet, og samtidigt give et realistisk billede af, hvad det vil sige at være leder.

 

Jonas Dreier er en af dem, der har tilmeldt sig Leder for en dag. I morgen skal han møde op på arbejde i Dansk Erhverv.

 

- Jeg har meldt mig til Leder for en dag, fordi det er en god mulighed for at møde erhvervslivet og dets leder i øjenhøjde. Det er også en unik mulighed for at følge en leder og se, hvad en leder laver til daglig, lyder det fra Jonas Dreier, der går på Skive College.

 

- Jeg forventer at lære noget om lederskab og de kompetencer, som en leder behersker. Derudover lærer jeg andre unge, som også brænder for lederskab, at kende.

 

Læringen går begge veje

Leder for en dag er et 1-dags arrangement for elever som Jonas Dreier: De er ambitiøse og har drømme om at blive ledere – måske endda i egne virksomheder.

 

- Jeg glæder mig til at få besøg af Jonas, som skal følge med i min arbejdsdag i morgen. Det er fantastisk med unge mennesker, som er nysgerrige på ledelse og entreprenørskab – det vil jeg gerne være med til at fremme. Og samtidig er det en gave for mig at få friske øjne på min hverdag som leder. Unge mennesker stiller gode spørgsmål og ser ting på nye måder. Så læringen går begge veje, fortæller Mette Feifer, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

 

Inden den store dag, hvor eleverne skal følge deres ledere, mødes de unge lederaspiranter til en netværksdag i København med oplæg fra ledere og iværksættere.

 

Fonden for Entreprenørskab og deres alumneforening JAAD (Junior Achievement Alumni Denmark) samarbejder om projektet Leder for en dag.

 

Deltagende virksomheder i Leder for en dag 2018

Future Navigator ApS

Fonden for Entreprenørskab

Dansk Erhverv

NohrLund

HTML24 ApS

Pepperminds Aps

Teknologisk Institut

Nasdaq

Novo Nordisk

Folketinget

Rejseplanen A/S

Bluefragments ApS

Edulab

Rise Digital

Usertribe

PL Partners

Motley cph

Global Contact