Helle Rosendahl: ”Jeg medbringer et helikopterperspektiv, der får de unges idéer til at flyve”

Efter mange år hos store, corporate virksomheder, blev Helle Rosendahl i 2020 selvstændig med sin virksomhed Storytelling Akademiet. Netop historiefortællingen er det, hun især bidrager med som frivillig, og det giver hende inspiration og energi at arbejde med unge iværksætteres spirende idéer.

Gennem sin virksomhed hjælper Helle Rosendahl hver dag iværksættere og store virksomheder med at skabe fortællinger om det arbejde, de laver, og den forskel de gør. Hendes kunder er blandt andre tech-virksomheder, som er meget detaljeorienterede og fordybet i deres passion for det, de laver, og som benytter Helles hjælp til at se deres virksomhed ovenfra. Og netop denne kompetence kom hende til gode, da hun i november deltog som frivillig advisor i Del din Ide´-konkurrencen til Danish Entrepreneurship Festival.  

 

”Jeg lagde vægt på, at det er vigtigt at få skabt en fortælling omkring sin idé, så andre kan forstå den og genfortælle den. Jeg bidrager med min personlige iværksætterrejse, og hvor vigtigt det er at få sin idé udover rampen. Perfektionisme kan dræbe enhver god idé”, siger Helle Rosendahl og fortsætter:

 

”Det vigtigste var at give noget videre og se det brede potentiale i de unges idéer. Som frivillige er vi oppe i helikopteren og kan hjælpe dem med at få deres ide til at flyve.”

 

Igennem hele sit liv har hun været frivillig, blandt andet gennem en årrække som svømmetræner og leder i Dansk Svømmeunion. Og det, at kunne gøre en forskel for andre, betyder meget.

 

”Det har altid været en del af mit liv, fordi jeg synes, vi har et ansvar for at give noget videre, og så er det givende og værdifuldt at kunne gøre en forskel for andre”, siger hun.

 

Udover det givende i at hjælpe andre, fik Helle Rosendahl også meget andet ud af det frivillige arbejde til Danish Entrepreneurship Festival.

 

”Jeg klingede godt med de andre advisors, som helt sikkert har skabt noget netværk, men det sjoveste var at høre om de unges idéer, som var meget nytænkende. Nogle gange hænger man fast i en bestemt måde at gøre tingene på, så det var meget inspirerende at lytte til, og det gav mig energi”, siger hun.

 

Der er brug for flere nuancerede iværksætterfortællinger

Som nyslået iværksætter begyndte Helle Rosendahl sidste år at skrive flere klummer om emnet, blandt andet for Børsen. Hendes mærkesager handler om at øge andelen af kvindelige iværksættere og at skabe nuancerede fortællinger om iværksætteri i Danmark, hvor langt de fleste er lønmodtagere.

 

”Vi har brug for at gøre det mindre farligt at starte egen virksomhed. Det lyder ofte som om, man sætter alt over styr, når man er iværksætter, men det er jo bare en anden type job. Det behøver ikke være alt eller intet, men kan være en naturlig del af ens karriere”, siger hun.

 

Et at redskaberne til at nedbryde fordommene om iværksætteri og skabe mangesidede historier om iværksætterlivet er, ifølge Helle Rosendahl, at vi bliver inspirerede gennem rollemodeller, som viser os, at det sagtens kan lade sig gøre at drive egen virksomhed på mange måder. Og det skal vi gerne tale om så tidligt som muligt.

 

”Det er vigtigt, at vi opfordrer alle helt ned på folkeskoleniveau til at prøve deres idéer af, for at stimulere iværksætterlysten, så det bliver helt naturligt at arbejde med sine egne idéer. Der er behov for fag, der giver bred indsigt og kan fortælle børn og unge, hvordan de kan få deres gode idéer til at flyve.”

 

Kunne du tænke dig at blive frivillig i Fonden for Entreprenørskab? Læs mere og tilmeld dig her: Frivillig i Fonden for Entreprenørskab