CENTRES

Entreprenørskab i undervisningen er også på dagsordenen uden for Danmark, og Fonden er partner i projektet CENTRES.

CENTRES er et Comenius projekt, som har fokus på entreprenørskab og kreativitet og skal skabe kontakt og netværk mellem skoler og kreative og kulturelle virksomheder. En central del i CENTRES er pilotprojekter på skoler, som skal give CENTERS ny viden om entreprenørskabsundervisning.

 

I Danmark har vi kontakt til skoler i Ishøj, Aarhus og Vejle og i løbet af 2013 er der blevet iværksat forløb i samarbejde med lokale virksomheder og institutioner.

 

I september 2013 løb det første pilotprojekt af stablen, da 9. klasserne fra Vejlebroskolen i Ishøj arrangerede oplevelser for deltagerne på det årlige ArtRun. Se en video fra forløbet her:

 

 

Art Run Video

 

 

I oktober 2013 deltog 7. klasser fra Aarhus i konkurrencen ”Den Kreative Bølge”, hvor deltagerne skulle skabe det bedste skolegårdsmiljø i samarbejde med firmaet ”Creative Enterprise”.

I december 2013 arbejdede to 6. klasser fra Vejle med udformningen af et nyt ungdomshus. Processen skete i samarbejde med arkitekter, indretningsdesignere og grafikere.

 

I maj 2014 blev der afholdt en konference i Bruxelles, hvor man samlede alle resultaterne af de internationale pilotprojekter. Det resulterede  i en samling af anbefalinger til kreativ entreprenørskab i skolerne. Brochuren kan du læse her.

 

Hør også hvordan Henrik Thiese, lærer for 8.klasser på Læssøesgade skole, oplevede CENTRES pilot projekt i Danmark. Interviewet kan du se her.

 

 

 

Skærmbillede 2014-04-01 Kl . 23.51.55 

 

Læs mere om CENTRES via linket i højre side.